Over Bioboer Giel

Welkom bij Bioboer Giel! Wij zijn een ambachtelijk boerenbedrijf in groente en fruit. Dit verbouwen we al sinds 1992 met veel liefde en plezier. Met liefde voor het land en plezier in het vak. We vertellen je er graag iets meer over.

‘Vers van ons land…
…voor jou als klant’

Bewust Biologisch Boeren

Bioboer Giel kiest bewust voor landbouw waarbij de bodem de basis is voor alles. Zo doen we bijvoorbeeld aan wisselteelt. Dit betekent dat onze gewassen elk jaar op een ander gedeelte van het land worden verbouwd. Op die manier raakt de grond niet uitgeput en blijft de teelt van smakelijke groenten en fruit ook in de verre toekomst mogelijk. Een zo gezond mogelijk ecosysteem, waarbij de gewassen de tijd krijgen om te groeien en te rijpen. Bewust biologisch boeren noemen we dat!

Groente en fruit van het seizoen

Voor jouw bio boer abonnement van biologische groente en fruit selecteren we groente en fruit van het seizoen. Van zomerkoninkjes tot winterpeentjes. Elke week ziet de tas er anders uit! Wij houden van afwisseling en, net als veel van onze abonnees, niet van alleen maar zware kolen en knollen op koude winterdagen. Daarom zorgen we ervoor dat er ook in de winter regelmatig een smakelijke salade in het pakket zit.

Kan ik het groente en fruit van Bioboer Giel combineren?

Partnertelers

Om die variatie te kunnen garanderen, werken we al jaren samen met een kleine vaste groep bevriende biologische telers. Ook dit is een bewuste keuze. Bioboer Giel kiest namelijk voor kwaliteit, de beste en lekkerste producten.

Asperges zijn hier een goed voorbeeld van. Aspergeteelt is een vak apart. Het vereist een hoop kennis en ervaring en bovendien moet de grond geschikt zijn voor de aspergebedden. Wij leveren ze daarom via een van onze partnertelers. Stuk voor stuk gepassioneerde experts in hun vak!

Giel & Coop & Poiesz

Bioboer Giel is speciaal opgericht om de klanten van de Coop en Poiesz supermarkten te laten genieten van biologische groenten en fruit. De tas bezorgen we bij een Coop of Poiesz supermarkt bij jou in de buurt. Elke dinsdag ontvang je een nieuwsbrief met de inhoud van de tassen.  Op donderdag ontvang je via de mail het recept van de week.

Jouw dichtstbijzijnde Coop of Poiesz vind je hier!

Heb je een andere vraag of wil je meer tips, tricks en inspiratie? Laat het ons weten via het contactformulier.

Wat houdt de wisselteelt van Bioboer Giel in?

Waarom biologisch eten?

Meer voedingsstoffen,
meer smaak.

Geen bestrijdingsmiddelen
en kunstmest.

Beter voor het mens,
dier en milieu.

bestel een groente-, fruit- of combitas

Bestel tas